Csatornatisztítás Budapest X. kerület

Csatornatisztítás Budapest X. kerület Kőbánya minden részén dolgozunk.

+36 70 670 7070

Telefonszámra kattintva azonnal 0-24 hívhat, ha csak egy kérdése lenne akkor is szívesen segítek! 🙂

Fix árakon dolgozunk.

Kiszállási díj nélkül.

Olcsón és megbízhatóan.


, városok, községek, települések szennyvizeinek a csatornahálózat útján való összegyűjtésével a csatornázási feladat még nem ért véget. Az összegyűjtött és a lakott területről elvezetett szennyvizeket még ártalmatlanná kell tenni és utána valamilyen befogadóba vezetni.

A befogadókat a csatomahálózattal el kell érni, ez a gyakorlatban sokszor csak több kilométer hosszú csatorna megépítésével lehetséges.

A szennyvizek szabad esésű csatornával ritkán vezethetők a befogadóba. Többnyire átemelő-szivattyútelepek emelik át a szennyvizeta nagymértékben változó vízállású folyóba.

Ahol a befogadóba való bevezetéshez a megkívánt hígítás hiányzik, a szennyvizeket előbb meg kell tisztítani. Hazai gyakorlatban ezzel a megoldással találkozunk a leggyakrabban.

Csatornatisztítás Budapest X. kerület

Fővárosunk központi szennyvíztisztító telepét, amely a város nagy részének szennyvizeit fogja tisztítani, a Csepel-sziget északi csúcsára tervezik. A Duna két partjáról a szennyvizeket a Duna alatt vezetik át a szigetre. Ilyen megoldást alakalmaztak Prágában is, ahol a Moldva alatt a szennyvizet bújtatók vezetik át a szigetre. Szinte valamennyi világvárosban a szennyvíztisztító telepek a városon kívül épültek, így több kilométeres gravitációs csatornát vagy nyomócsövet kellett megépíteni, ami a csatornázás költségét emelte.

                                                          Csatornatisztítás Budapest X. kerület

Szentendrén több kilométeres nyomócsövön jut a szennyvíz, közbenső átemelőszivattyúzás után a Duna mentén épült szennyvíztisztító telepre. Berlinből ugyancsak több kilométer hosszú nyomócsövön vezetik a szennyvizet öntözési célból a város határában levő mezőgazdasági üzemekhez.

A városokban, lakott területen a nagyobb szennyvíztisztító telepek létesítésére kevés példát ismerünk. Stockholm szennyvíztisztító telepe a város közepén, a föld alatt épült, felette szepen kiépített parkkal. A példák felsorolásából látható, hogy az átelmelőés szennyvíztisztító telepek legalkalmasabb helyének kiválasztása milyen változatos.

A szennyvíztisztító telepek me gfelelő üzemeltetés érdekében, a szennyvizeknek oda friss állapotban kell érkezniök. A már rothadó szennyvizek tisztítása körülményes és bűzzel jár. A városi hálózatban és a szennyvíz